Android 9 pe Xiaomi Mi A2

Recunosc, de când am aflat că a apărut Android 9 pentru utilizatorii de Mi A2 în India, nu a trecut zi în care să nu verific actualizările. Și am avut ceva de așteptat. Abia azi am primit actualizarea, așa că m-am grăbit să o instalez și să mă joc puțin cu noul Android.

mi-a2-android-details

Nu o să stau să fac review la Android 9, știe toată lumea să dea un search pe Google. O să notez câteva aspecte mai puțin plăcute, dar pe care nu le pot numi neapărat „bug-uri”.

1. Atunci când ai notificări, în bară se suprapun textele (știu că dacă trec telefonul în engleză nu se mai întâmplă asta).

mi-a2-notifications

2. Data și iconițele din bara de notificări stau fix pe margine. Puțin padding nu strica.

mi-a2-notification-bar-no-padding

3. Ca să închid toate aplicațiile odată, trebuie să „alerg” prin toată lista. Butonul ăla putea fi pus foarte frumos în partea de sus sau de jos.

mi-a2-close-apps

Un mare plus este faptul că poți glisa pe senzorul de amprentă pentru a afișa bara de notificări, dar depunctez pentru că nu s-au gândit să introducă șmecheria asta și pentru alte acțiuni (gen vizualizarea pozelor).

Per total sunt mulțumit. Telefonul dă impresia că se mișcă puțin mai rapid, diferențele majore simțindu-se la versiunea cu 4GB RAM. Pe versiunea cu 6GB RAM nu am simțit diferențe de performanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *